verschillende organisaties voor uiteenlopende doelgroepen

Overzicht verschillende organisaties voor uiteenlopend doelgroepen

Op deze pagina kun je een overzicht zien van verschillende organisaties voor uiteenlopende doelgroepen. Waar je voor nadere informatie of vragen terecht kunt. Daarnaast vind je ook een aantal links van overzicht ‘s pagina’s voor mensen met een handicap en chronische ziekte.

 

MEE Nederland

 

Bij MEE kan je voor allerlei uiteenlopende vragen of ondersteuning terecht. Zoals bijvoorbeeld vragen of informatie over voorzieningen, aanpassingen, scholing, werk, studie, aangepaste, financiële regelingen, vragen omtrent de WMO, vakanties, sport etc. Je kunt ook ondersteunt worden door een consulent om hulp te krijgen voor het aanvragen van voorzieningen of hulpmiddelen of het bekijken van de mogelijkheden van werk of andere mogelijkheden op de verschillende gebieden

Zie link MEE  Nederland

Chronisch Zieken en gehandicaptenraad

De chronisch zieken en gehandicaptenraad behartigt de belangen voor chronisch zieken en gehandicapten. De doelstelling vanuit de CG Raad is vooral dat zij vanuit politiek oogpunt en vanuit de gemeente en overheid voor de verschillende belangen opkomen. Daarnaast behartigt de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad ook de verschillende knelpunten of klachten waar mensen met een chronische ziekte of handicap tegen aanlopen.

Zoals bijvoorbeeld over de klachten over de veranderingen van het PGB, discriminatie vanuit de werkgever, bezuinigingen vanuit allerlei voorzieningen, klachten vanuit zorginstellingen  etc. Je kunt ook individuele klachten bij de CG Raad indienen.

Zie link Gehandicaptenraad Nederland

Zorgbelang 

Bij Zorgbelang Nederland kun je terecht voor allerlei vragen over wet en regelgevingen vanuit de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld van vragen over werk, geld, klachten, uitkeringen, etc.

Zie link  Zorgbelang

 

Iderin

Belangenorganisatie voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Bij deze vereniging kan je ook voor allerlei informatie en advies terecht.

Een aantal overzichts- pagina’s van links voor chronisch zieken en gehandicapten\

Gehandicapten Startpagina

Gehandicapten Startpagina zorg

Zorgkaart Nederland

Overzichts side van alle ziekenhuizen, artsen en para medici in Nederland

Startpagina gezondheidszorg

Startkabel gehandicapten

Gehandicapten info side

Gehandicapten hulpmiddelen startpagina

Gehandicapten zorgpagina

Startpagina gehandicaptenzorg Nederland

Zorgstartpagina

Gezondmedisch startpagina

gezondheidszorg startpagina

gezondheid.nl

organisatie voor mensen met een handicap en culurele achtergrond

De Pauwer Stichting

Markant

Stichting Omega

SBT

Bij de SBT Stichting Bijzondere Tandheelkunde kan je terecht als je bijzondere problemen hebt met je kaak of gebit. Vaak gaat het om aangeboren gebits- of kaakafwijkingen of aandoeningen na een ziekte of ongeval. Als daarnaast mensen vanuit andere redenen niet naar een gewone tandarts kunnen kan je ook via een verwijsbrief naar het SBT. Dit zit in Amsterdam, maar in iedere regio zit bijzondere tandheelkunde.

 Fokus Woningen

Overzichtssite over aangepast wonen en mogelijkheden van aangepast wonen. Focus woningen zijn bedoeld voor mensen die 24 uurs intensieve langdurige zorg nodig hebben. Je kunt dan ondersteund worden in ADL activiteiten en verpleegkundige activiteiten.

Stichting voor het gehandicapten kind

Maatschap Bescherming

Het is een organisatie voor mensen die doordat zij bijvoorbeeld dement zijn, ernstig verstandelijk beperkt zijn of bijvoorbeeld afasie hebben die voor hun rechten en plichten opkomen. Men wordt dan ondersteund in financiële zaken of het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen waarbij de patiënten het zelf niet kunnen.

De Zonnebloem

De Zonnebloem organiseert vakanties evenementen en uitstapjes voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis kan hulp bieden bij allerlei calamiteiten, rampen, maar ook voor de hulp en praktische hulpverlening voor chronisch zieken en gehandicapten.

Stichting Korrelatie

Bij stichting Correlatie kan je terecht voor vragen over bepaalde onderwerpen. Maar ook als je ergens over wilt praten. Stichting Correlatie heeft ook een telefonische hulplijn als je over bepaalde onderwerpen wilt spreken.

Valys

Valys is een vervoersvorm voor mensen niet niet zelfstandig met de trein of ander openbaar vervoer kunnen reizen. Men moet er altijd een aanvraag bij de gemeente voor indienen of men een indicatie voor vervoer krijgt. In beginsel krijgt iedereen 600 kilometer toegekend. Wat inhoudt dat je onbeperkt binnen de 600 kilometer met de taxi kan reizen. Daarnaast kan men ook gecombineerd reizen, zoals bijvoorbeeld vanuit huis opgehaald worden met de taxi en vanuit de trein geholpen worden met in en uitstappen en vervolgens weer per taxi vanuit het station naar de betreffende plek worden gebracht.

Als men helemaal niet meer in staat is met de trein te reizen doordat men een te zware handicap of chronische aandoening heeft, kan men een hoger kilometerbudget indienen en daarbij ook medische rapporten overleggen.

Zorgbelang Nederland

Bij Zorgbelang Nederland kan je ook terecht voor allerlei vragen en advies over allerlei vormen van zorg. Daarnaast kan je er ook terecht als je klachten over instanties hebt.

Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket kan je terecht voor allerlei vragen op juridisch gebied. Zoals bijvoorbeeld problemen met uitkeringen of de werkgever, klachten over de gemeente, ontslagrecht, gezondheidsrecht etc. Vanuit het juridisch loket kunnen zij ook een advocaat toewijzen of algemene informatie over het verloop van een procedure geven. Daarnaast kan je ook bij het juridisch loket terecht voor klachten over een advocaat of jurist.

Bureau Sociaal Raadslieden

Bij het bureau Sociaal Raadslieden kan je ook net als bij het juridisch loket voor allerlei juridische vragen op allerlei gebieden terecht.

Algemene informatiesite over de WMO

Gemeentelijke financiële regelingen

Vanuit deze pagina kan je zien welke financiële regelingen er voor mensen met een handicap en chronische ziekte zijn. Deze site is alleen voor de regio Amsterdam en Omstreken, maar in elke gemeente zit een DWI. (Dienst Werk en Inkomen)

zorg atlas

Op deze site is een overzicht van alle belangen organisaties voor mensen met een handicap en chronische ziekte.

Handicap.nl

VGN.nl

Clientenbelang Amsterdam

Intermobiel

Sunrise medical

Ieder(in)

Zorgkaart Nederland

Nationale Zorgatlas

Rijksoverheid.nl

Patiënten Fedeeratie

Handicap.nl

Zorgatlas

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Leesbaarheid instellen